Пилотите на Ферари показаха отлична скорост и оглавиха класирането след втората свободна тренировка преди Гран При на Бахрейн в неделя. 

Кими Райконен поведе Скудерията с време от 1:29.817, докато Себастиан Фетел бе много близо, като изостана само на 0.011 от съотборника си. 

По-забележителното обаче бе, че разликата до Мерцедес бе сериозна – над половин секунда от Валтери Ботас и на повече от 6 десети пред Люис Хамилтън. И двамата пилоти на Сребърните стрели имаха проблеми със сцеплението, като колите не работеха добре с гумите. 

Естествено до утре ситуацията може да се промени, но поне на този етап феновете на Черните кончета със сигурност са доволни от начина, по който започва уикенда. 

Пети и шести останаха пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Дани Рикардо, който бе най-бърз в първата тренировка през деня. Изоставането на двамата обаче бе от почти секунда от Ферари. 

В края на втората сесия от Скудерията допуснаха грешка, когато не поставиха добре предна дясна гума на колата на Райконен, който трябваше да спре встрани. 

Първият след трите водещи отбора бе Нико Хюлкенберг с Рено, докато Пиер Гасли с Торо Росо даде впечатляващото 8-о време. Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Стофел Вандорн допълниха десетката. 

Квалификацията е утре от 18,00 часа българско време, а надпреварата в неделя от 18,10.