Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо е бил много близо до раздяла с Формула 1 през миналия сезон, разкри самият той. 

Причините естествено са били в слабото представяне на отбора за трета поредна година, след като сътрудничеството с Хонда този път се оказа пълен провал. Затова и испанецът участва в Индианаполис 500 през пролетта. 

Той обаче не искал да си тръгне с разочарование и затова в крайна сметка решил да остане, като Макларън остави добри впечатления на тестовете, въпреки някои нови технически проблеми. 

„Просто прецених, че сега не е правилния момент да се откажа. Не при тези резултати и това усещане. Знаех, че ако го направя ще съжалявам до края на живота си“ заяви Алонсо, който е сериозен оптимист за новия сезон. 

„Макларън може да прогресира сериозно и не само редовно да се класира в третата фаза от квалификацията, но и да се бори за подиума. Искаме да бъдем близо до отборите от Топ 3, да сме в Топ 5 във всяко едно състезание и да постигаме максимално добри резултати“ каза още той.