Утре в Барселона ще започнат вторите тестове във Формула 1 преди началото на сезона, които ще продължат до петък, а прогнозите са за топло и приятно време, което естествено радва отборите. 

Миналата седмица първите проби преминаха при доста променливи условия и студено време, като дори единият ден беше провален от снеговалеж, но сега подобни катаклизми не се очакват. 

Именно предстоящите тестове обаче трябва да покажат до голяма степен какво е съотношението на силите преди първия старт за сезона в Австралия на 25-и март. 

Макар и все още да не могат да се направят генерални изводи за състоянието на отборите, със сигурност е ясно, че Мерцедес може би остава тимът, който ще задава темпото, като големият въпрос е колко близо ще бъдат от Ферари. 

Трудно е да се прецени какво се случва в Макларън, където бяха доволни от показаното, но най-добрите времена на тима бяха постигнати с най-меките гуми, докато Хамилтън бе №1 с най-твърдите. 

В Ред Бул останаха със смесени чувства заради техническите проблеми, които имаха, като интересното бе, че Торо Росо направи най-много обиколки с мотора на Хонда. 

При всички положения обаче е ясно, че в Каталуния ще бъде интересно и малко повече от две седмици преди старта на сезона вероятно ще имаме поне малка представа какво да очакваме в Мелбърн.