Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е уверен, че през новия сезон Макларън ще покаже сериозно подобрение в представянето си с новите мотори Рено. 

След 3 крайно неуспешни години с Хонда, вторият най-успешен отбор в историята очаквано се раздели с японците и подписа договор с френския концерн, от който вече ще получава двигатели, с които ще опита да се върне на върха. 

„Надявам се, че последните 3 години ще бъдат забравени много бързо. Сега нещата са коренно различни за нас и ние вярваме, че с моторите на Рено ще бъдем много, много конкурентни“ заяви Алонсо пред ESPN. 

„Цялата подготовка на колата ни кара да бъдем оптимисти, защото всичко изглежда много по-обещаващо, отколкото бе преди. Надеждите ни наистина са много големи и цялото настроение в отбора е коренно различно“ добави испанецът, който ще участва в състезанието в Дайтона, което счита за подготовка за новата кампания. 

„Това е начин да се подготвя. Обикновено през януари и февруари се подготвям много активно физически и тренирам усърдно с тежести, но сега имам възможност да е готвя и чрез състезание, което ще е отлична подготовка за новия сезон“ каза още Алонсо.