Целите на Славия се насочени към турнира за купата на България, заяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов. На полуфиналите "белите" ще се изправят срещу носителя на трофея от миналия сезон Ботев Пловдив.

"Нашите цели са насочени към купата на България. За нас това е прекият път към Европа. Ще наблегнем на купата на страната. Искаме да развиваме млади таланти, наши или от други клубове. Искаме те да станат национали и по този начин да помагаме на Славия и на тях", коментира Стефанов.

Той внесе яснота и около евентуалните трансфери на централните защитници на "белите" Андреа Христов и Стефан Велков. "Може да финализираме трансфера на Андреа през юни. Клубовете, с които преговаряхме, не успяха да се освободят от някои футболисти. В Италия правилата са много строги в това отношение. За Стефан Велков водихме разговори с отбори от Италия и от още една страна. Парите от трансфери, които ще вземем, по принцип са разсрочени в рамките на три години. Със собствени сили ще направим това, което можем. Вижда се, че за нас няма помощ", добави Венцеслав Стефанов.

Той пожела успех на шампиона Лудогорец Разград в мачовете с италианския гранд Милан от Лига Европа. "Като българин искам Лудогорец да отстрани Милан. Това вече би било нещо", категоричен е президентът на Славия.