Тотнъм успя да се класира за 1/8-финалите на Лига Европа, след като надви Фиорентина на своя "Уайт Харт Лейн" с класическото 3:0. По този начин с общ резултат от двата мача 4:1 "Шпорите" продължават напред във втория по сила европейски турнир.

В този мач Маурисио Почетино бе без головата машина на тима Хари Кейн, но въпреки това отборът успя да се справи и без своя голмайстор.

Първото попадение бе дело на Райън Мейсън, който се разписа в 25-ата минута, а Ерик Ламела вкара в 63-ата минута. Крайният резултат бе оформен след автогол на Родригес в 81-ата минута.

Това бе и 15-и сблъсък на Спърс с отбор от Италия, както и 5-а победа над италианци. По този начин отборът вече има положителен баланс в тези сблъсъци. 

Фиорентина пък за първи път допусна поражение от английски тим, след като преди това нямаше такова в пет срещи.


Срещата започна на високо темпо и двата тима атакуваха през първите няколко минути, но пък опасните положения в началото сякаш липсваха.

Първото по-опасно положение бе създадено от Диър в 12-ата минута, след като той игра с глава на близката греда при едно центриране от корнер, но топката премина встрани вратата.

Няколко минути след това Иличич отправи добър удар от фаул, но в него нямаше достатъчно сила и Лорис с лекота успя да улови топката.

Малко след това словенският полузащитник на "Виолетовите" отново пробва късмета си, но този път ударът му бе доста по-опасен. Отново обаче не сполучи и нямаше гол.

В 25-ата минута Тотнъм успя да стигне до попадение и да поведе в резултата след гол на Мейсън.

Той успя да напредне в наказателното поле и да излезе сам срещу вратаря, а след това с премерен удар по земя намери далечния ъгъл, който бе опразнен.

Пет минути преди почивката Валеро игра с глава след центриране от фаул, но ударът му премина покрай вратата, а до полувремето нямаше повече опасности пред двете врати.

В 63-ата минута Ламела сложи край на спора, след като при едно разбъркване в наказателното поле след прекрасен удар със завъртане от точката на дузпата реализира.

През следващите минути на терена не се случи нищо интересно, но в 81-ата минута при опита си да изчисти топката Родригес я вкара в собствената си врата за класическия резултат.

ТОТНЪМ - ФИОРЕНТИНА 3:0
1:0 Мейсън 25
2:0 Ламела 63
3:0 Родригес 81 автогол

ТОТНЪМ: Лорис, Алдервейрелд, Трипиър, Вимер, Дейвис, Диър, Чадли, Мейсън (87 - Уинкс), Ламела (76 - Онома), Ериксен, Али (84 - Бенталеб)

ФИОРЕНТИНА: Татарушану, Родригес, Томович, Астори, Алонсо, Валеро (74 - Куба), Иличич, Бадел (83 - Фернандес), Весино, Калинич, Бернардесчи