Лацио продължава успешното си представяне у дома в Лига Европа. “Орлите” победиха с 3:1 у дома Галатасарай, за да се класират за осминафиналите на турнира. Първата среща беше завършила 1:1 и така римляните се нуждаеха от победата. Тя пък беше четвъртата поредна на “Олимпико” в Лига Европа този сезон. 

Всичко се реши в средата на второто полувреме, когато головете падаха един след друг. Пароло и Фелипе Андерсон дадоха комфортен аванс на домакините, но Галатасарай намали много бързо чрез Йозтекин. Резервата Мирослав Клозе сложи точка на спора в 72-та минута. 

Лацио изигра комфортно първо полувреме, след което можеше да води в резултата. Марко Пароло обаче пропусна ранен шанс, а след това удар с глава на Сегей Милинкович-Савич не намери целта. 

Най-доброто положение на гостите от Турция пропусна Уесли Снайдер, който изпробва късмета си с удар от далечно разстояние, но Маркети спаси. 

В 42-та минута Лукас Билия беше най-близо до гола, след като изскочи на стрелкова позиция, но бившият вратар на Лацио Фернандо Муслера успя да избия над гредата. 

Матри пропусна още една изгодна ситуация след началото на второто полувреме, а в 59-та минута Лацио най-накрая реализира. Билия центрира от ъглов удар, а Марко Пароло с глава насочи топката неспасяемо в мрежата на Муслера - 1:0 за Лацио.

След още две минути “орлите” се виждаха в следващата фаза. Матри намери с хубаво подаване Фелипе Андерсон, който нямаше проблем и вкара втори гол за Лацио. 

Тимът на Стефано Пиоли обаче допусна много бързо турците да върнат един от головете, след като в 62-та минута Йозтекин беше намерен от Сабри Сариоглу и с удар в близкия ъгъл направи 1:2. 

Всичко свърши в 72-та минута. Мирослав Клозе, който се беше появил на терена две минути по-рано, засече хубаво центриране на Раду отляво и вкара третото попадение за Лацио. А с това и успокои “орлите” и класира тима за следващата фаза. 

Лацио - Галатасарай 3:1

1:0 Марко Пароло 59'

2:0 Фелипе Андерсон 61'

2:1 Йозтекин 62’

3:1 Мирослав Клозе 72'

Лацио: Маркети, Конко, Маурицио, Бишевач, Раду, Милинкович-Савиш, Билия, Пароло, Андерсон, Лулич (57 - Кандрева), Матри (70 - Клозе) 

Галатасарай: Муслера, Денайе, Сариоглу (66 - Булут), Балта, Кароле, Донк (85 - Киса), Шеджу, Йозтеким (76 - Очан), Инан, Снайдер, Подолски

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6hDa63uNwbI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>