Крилото на ЦСКА Кирил Десподов е много вероятно да пропусне първия мач от пролетния дял на първенството срещу Верея (Стара Загора), пише "Тема спорт".  21-годишният талант е тормозен от болки в коремната област. Той пропусна тренировката в петък, а по всяка вероятност няма да тренира пълноценно и през новата седмица.

Все още не е ясно какъв е проблемът с Десподов. Имало е съмнения, че той е с травма в аддукторите, но се оказва, че неразположението е по-скоро в коремната област. Младокът ще премине няколко прегледа, за да се установи точната диагноза, но шансовете да е готов за Верея са малки. 

Съществуват дори подозрения, че травмата му може да се окаже по-сериозна и да го извади за по-дълго от игра. Това обаче ще стане ясно едва след обстойните прегледи. Играчът пропусна последната контрола с Царско село (2:1), като треньорът Стамен Белчев обясни, че е имал оплаквания, без да влиза в подробности.

В спаринга в събота не игра и Станислав Манолев. Той е получил удар по време на тренировката в петък, но състоянието му не е сериозно и той се очаква да е напълно здрав за двубоя с Верея. Ако Десподов не се възстанови навреме за срещата, то Манолев почти сигурно ще заеме мястото на десния фланг на атаката, а като десен бек ще започне Дюлгеров.

Вчера бе почивен ден за футболистите на ЦСКА, а днес те се събират на базата в Панчарево. Във вторник ще се готвят двуразово, а в четвъртък или петък ще отпътуват за Стара Загора. Очаква се официално потвърждение от БФС дали мачът ще се играе на стадион “Берое” вместо на “Трейс Арена”.