Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС – Венцеслав Стефанов, заяви, че съдията Георги Кабаков е спасил 1/4-финалния мач за Купата на България между ЦСКА и Лудогорец, спечелен от "червените" с 2:1 след продължения.


Според него, ако реферът е бил изгонил Александър Барт от игра, е щял да предизвика апокалипсис на стадион "Българска армия". "Искат да съсипят най-добрия рефер в България. Дори хората, които оценяват съдиите, оцениха работата на Кабаков като слаба. Аз, като баща, дядо и обикновен човек, мога да ви кажа, че този човек спаси мача. Да, трябваше да изгони Александър Барт, но ако не бяха някои компромиси, мачът нямаше да завърши. Представете си тези 15-20 хиляди души, които бяха на стадиона, да бяха влезли, какво щеше да се случи. Едва ли има друг съдия, който можеше да изкара този двубой. Копията бяха насочени на живот и смърт", заяви Стефанов.

Той за пореден път нападна разградчани, като този път обвини футболистите им, че падат твърде леко на терена след съприкосновения с противниците. "Лудогорец има треньор за симулации. Падат все едно си ги разстрелял с 45-ти калибър, а после ритат като кочове", добави Стефанов.