Челси извъртя равенство 1:1 с Хъдърсфийлд и направи сериозна издънка в битката за място в Топ 4. "Сините" са на пета позиция, като изостават с две точки от заветното четвърто място, където е Ливърпул.

От друга страна точката се оказа решаваща за гостите от Хъдърсфийлд, които успяха да се спасят и ще бъдат и следващия сезон част от Висшата лига на Англия.

Хъдърсфийлд дръпна в резултата след гол на Депоатр (50), а Челси стигна до равенство с попадение на Маркос Алонсо (62).

"Сините" като цяло доминираха, създадоха половин дузина чисти положения, но направиха куп пропуски, което в крайна сметка се оказа решаващо за изпуснатата победа.

Така Челси ще се надява в последния кръг Ливърпул да загуби своята среща и при победа да намери място в Топ 4. 


Челси започна здраво мача и още в началото притисна Хъдърсфийлд. Още в шестата минута Алонсо можеше да вкара, но Льосъл спаси.

Малко по-късно "сините" направиха уникален пропуск, когато Фабрегас центрира от корнер, след което Аспиликуета отклони с глава топката към далечната греда, където Рюдигер не успя да вкара.

В 9-ата минута пък Вилиян се освободи от защитата на гостите, но не намери мрежата. Уникални начални минути на домакините, но те не можаха да вкарат.

След тези положения темпото на игра леко се накъса, като гостите успяха да живнат и да изнесат играта в по-предни позиции.

Последваха спокойни минути, в които Челси владееше инициативата, но така и не успяваше да стигне до чисто голово положение. След половин час игра и Алваро Мората записа пропуск.

Малко преди почивката дойде нов уникален шанс за Челси. Тогава Канте изведе Алваро Мората сам срещу Льосъл, но испанецът се замота, след което реши да подава и изпусна поредното положение.

Второто полувреме започна с натиск за Челси и нов пропуск, този път дело на Антонио Рудигер. Така се стигна до 50-ата минута, когато Хъдърсфийлд вкара с първото си положение.

Тогава точен за гостите бе Депоатр, който прати Челси в нокдаун. Домакините обаче се съвзеха бързо и успяха да изравнят в 62-ата минута, когато точен бе Маркос Алонсо за 1:1.

Челси се хвърли в атака, но последваха пропуски на Еден Азар и Маркос Алонсо. В 77-ата минута и гостите стигнаха до шанс, но Филип Билинг не успя да вкара.

До края "сините" натиснаха здраво, но Сеск Фабрегас,  Андреас Кристенсен, Еден Азар и Оливие Жиру пропуснаха и така срещата завърши с равенство.

Челси - Хъдърсфийлд 1:1

Голмайстори:

0:1 Депоатр (50)
1:1 Маркос Алонсо (62)

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Фабрегас, Канте, Дзапакоста, Алонсо, Вилиан, Педро, Мората 

Хъдърсфийлд: Льосъл, Смит, Конголо, Йоргенсен, Шиндлер, Льове, Хог, Мууй, Билинг, Ван Ла Пара, Депоатр