Паузата за националните отбори приключи и отново е време за клубен футбол от най-висока класа. Един от най-интересните мачове през уикенда ще се играе на "Стамфорд Бридж" в Лондон, където Челси приема Тотнъм в мач от 32-ия кръг на английската Висша лига.

Шпорите водят с цели 5 точки на сините в битката за място в заветния Топ 4, но за сметка на това се намират в кошмарна серия на стадиона на врага. Тотнъм не е побеждавал Челси като гост за първенство от 10 февруари 1990-а, а на същия ден например бе обявено, че Нелсън Мандела ще бъде освободен от затвора.

Тогава начело на гостите бе Тери Венейбълс, цял мач изигра пияндето Пол Гаскойн, а успеха с 2:1 донесе Гари Линекер с глава в 88-ата минута. След това изминаха вече 28 години, откакто сините не са губили от този съперник на своя стадион. 

Откакто бе създадена Висшата лига в началото на 90-те години, няма друга подобна негативна серия. Най-много до каръка на Тотнъм на "Стамфорд Бридж" се доближава Саутхемптън, който в 18 поредни визити на Арсенал не можа да вземе трите точки. 

Другата негативна новина за мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино е, че тимът му очевидно страда без звездата си Хари Кейн, който в момента е контузен и ще пропусне неделния сблъсък от 18:00 часа. Статистиката сочи, че без него в състава лондончани са спечелили само 39% от двубоите си. Когато обаче Кейн е на терена, успеваемостта на Тотнъм се качва до 59 процента. 

Единственият факт, който говори в полза на Тотнъм преди предстоящия сблъсък на "Стамфорд Бридж", е, че тимът на Маурисио Почетино е с най-добри показатели в лондонските дербита от началото на сезона във Висшата лига. От 7 изиграни срещи със столични съперници Тотнъм има 4 победи, 1 равенство и само 2 загуби, което означава 13 точки.

Ако белите спечелят на гости на "Стамфорд Бридж" за първи път от 1990-а насам, те ще дръпнат на Челси с 8 точки, което означава, че на практика ще откажат сините от битката за Топ 4. При победа за хората на Конте обаче разликата ще се скъси до само 2 точки, което пък ще гарантира страхотна драма за четворката до самия край на шампионата. 

В момента Тотнъм се намира в серия от 4 поредни победи във Висшата лига, откакто стъпи накриво за 2:2 с Ливърпул, докато Челси не е в най-доброто си състояние - загуби 2 пъти в последните 3 кръга.