Бившият треньор на Левски Славиша Йоканович е сред вариантите за нов мениджър на Челси, съобщава Daily Mail.

Според изданието, ръководството на действащия английски шампион е впечатлено от атакуващия стил на игра, който изповядва сръбския спец. Освен това той умее отлично да комуникира с футболистите, което предотвратява допълнително напрежение в съблекалнята. Единственият недостатък на Йоканович е, че няма опит във Висшата лига.

В момента той е начело на Фулъм, който се бори за промоция в елита, а преди това е водил и Уотфорд. През 2015 г. Йоканович класира "стършелите" в най-високото ниво на английския футбол, но впоследствие беше освободен.

След това той пое Макаби Тел Авив, преди да се завърне на Острова. Сърбинът беше треньор на Левски през 2013 г., но след едва няколко месеца беше уволнен с обяснението, че "нещата между двете страни не са се получили".

Във визитката си Йоканович има два поредни златни дубъла с Партизан Белград през 2008 и 2009 г. Бъдещето на настоящия мениджър на Челси Антонио Конте пък е под въпрос заради слабите резултати.

"Сините" в момента се намират на 5-то място във Висшата лига, на пет точки зад 4-ия Тотнъм и ще им бъде изключително трудно да се доберат до зона "Шампионска лига". Йоканович пък познава обстановката на "Стамфорд Бридж", където игра като футболист между 2000 и 2000 г. и записа 39 мача.