Звездите на Челси са обвинили мениджъра Антонио Конте за кризата, която завладя "Стамфорд Бридж" от началото на календарната година, съобщава Daily Mail.

Според изданието Еден Азар и компания са настръхнали срещу монотонните занимания на италианския спец и го обвиняват за многобройните контузии. Те настояват за по-голяма почивка, защото вече се е натрупала умора, която предизвиква мускулните проблеми. По-рано Конте за първи път от началото на сезона даде три дни отдих на футболистите си, за да се справи с напрежението в съблекалнята.

Предполага се, че Азар и Давид Луис първи са надигнали глас срещу мениджъра на лондончани. Именно подобен проблем беше в основата на освобождаването на предшественика на Конте в Челси – Жозе Моуриньо, в края на 2015 г.

Сред бунтовниците обаче не са Тибо Куртоа и Гари Кейхил, които след резила срещу Уотфорд (1:4) поеха вина за трагичните резултати. Преди загубата от "стършелите", Челси падна у дома с 0:3 от Борнемут и за първи път от 1995 г. допусна две поредни поражения във Висшата лига с поне три допуснати гола.

Шампионите заемат 4-то място в първенството с 50 точки и се очертава сериозна битка с Ливърпул, Тотнъм и Арсенал за Топ 4. Бъдещето на Конте напрекъснато е поставяно под въпрос от английските медии, като сред потенциалните му заместници са свободният Луис Енрике и треньорът на Наполи Маурицио Сари.

Вижте ТУК класирането във Висшата лига на Англия!