Оливие Жиру обяви, че Челси е идеалният клуб за него, след като вчера Сините го привлякоха срещу 18 милиона паунда. 

През този сезон французинът прекара сериозно време на пейката в Арсенал и въпреки добрите си включвания от пейката, Арсен Венгер реши да се раздели с него, като му даде възможност да подпише за година и половина с местния лондонски съперник. 

Снощи той изгледа от трибуните разочароващото поражение от Борнемут с 0:3, но още през уикенда се очаква да запише дебюта си, тъй като Алваро Мората продължава да бъде контузен. 

„За да дойда в Челси най-важен бе разговорът с Антонио Конте. Усетих, че той наистина силно иска да работи с мен. Затова моето желание бе да дойда в клуба с надежда да играя повече. Целта ми бе да остана във Висшата лига, а Челси е перфектното място, тъй като ще остана в Лондон. На първо място обаче е спортният аспект” заяви Жиру. 

Той ще бъде на линия и за мачовете с Барса от Шампионската лига, тъй като не е играл в турнира през този сезон. „Този турнир е от огромно значение за всеки един футболист. Срещу Барселона ще бъдат два хубави мача, тъй като всеки знае класата им и ние трябва да сме на необходимото ниво” коментира още той.