Борнемут шокира Челси насред „Стамфорд Бридж”, след като срази Сините с 3:0 и постигна впечатляваща победа в мач от 25-ия кръг на Висшата лига. 
 
Черешките вкараха 3 гола след почивката, като в интерес на истината направиха много добър мач. Така те вече в 6 поредни мача са без загуба и с 28 точки излязоха на 10-а позиция, на 5 от опасната зона. 
 
В същото време Челси остана в четворката с 50 точки, но Тотнъм вече е само на 2 и борбата за Шампионската лига ще е огромна. Напрежението върху Антонио Конте пък се увеличава. 

Антонио Конте направи цели 4 промени в състава си от двубоя за ФА Къп, като освен завърналия се след контузия Тибо Куртоа, стартираха още Бакайоко, Аспиликуета и Баркли. Фабрегас бе на пейката. За гостите, които не бяха играли от 11 дни, Джуниър Станислас се появи вместо Адам Смит. 

 
На трибуните бяха новите попълнения Жиру и Палмиери, които видяха равностойни първи минути, в които нямаше много опасни положения. Едва в 15-ата минута Азар върна към Баркли, но Франсис успя да избие, преди Педро все пак да стреля, но прати топката над вратата.  
 
Черешките обаче стояха добре, макар и да не могат да застрашат Куртоа. В средата на полувремето все пак го направиха, след като Уилсън се справи с Кристенсен и върна към Станислас. Той обаче бе притиснат от Кейхил и вратарят улови. Малко след  това Айб накара Куртоа да спасява удара му. 
 
Най-доброто положение за Челси дойде в 31-ата минута, когато след корнер Кейхил засече, но над вратата. След това Азар се размина след центриране на Алонсо. Сините се активизираха и до края на полувремето поддържаха напрежението пред вратата на съперника, но без да стигнат до гол. 
 
След почивката обаче, домакините преживяха огромен шок. В 51-ата минута Бакайоко загуби топката, а Уилсън направи двойно с Айб, след което се измъкна срещу Куртоа, заобиколи го и прати топката в мрежата за 0:1! 
 
Люис Кук бе близо до нов гол, като прати топката близо до вратата преди гостите да решат всичко с нови две попадения. В 64-ата минута Уилсън взаимодейства със Станислас, който преодоля Куртоа с удар през краката. 
 
Само 3 минути след това феновете на Сините окончателно бяха съсипани, когато Уилсън намери Станислас пред наказателното поле. Той опита да стреля, получи се обаче рикошет, след който топката стигна до Аке на далечната греда, който нямаше как да пропусне. 
 
До края домакините дори не стигнаха до гол, макар и да имаха претенции за дузпа при една ситуация. В интерес на истината, те не създадоха и кой знае какви положения и допуснаха една от най-тежките и разочароващи загуби през сезона. 
 
Челси – Борнемут 0:3
 
0:1 Уилсън 51
0:2 Станислас 64
0:3 Аке 67
 
Челси: Куртоа, Дзапакоста (64 Хъдзън-Одой), Кейхил, Кристенсен (27 Рюдигер), Аспиликуета, Алонсо, Бакайоко, Канте, Баркли (54 Фабрегас), Педро, Азар
Борнемут: Бегович, Франсис, С. Кук, Аке, Гослинг, Дениълс, Л. Кук, Фрейзър, Станислас (71 Кинг), Айб (83 Пю), Уилсън (92 Мусе)