Антонио Конте отказа да се оправдава, след като Челси допусна шокиращо поражение от Борнемут с 0:3 и пропусна да се изравни с Манчестър Юнайтед на второто място в класирането. Според италианеца целият клуб носи отговорност  за случилото се. 

„Днес бе трудно да се играе, а и смятам, че резултатът се дължи на различни обстоятелства. Съперникът заслужаваше да спечели и трябва да го поздравим, а не да търсим извинения и оправдания. Ще работим в стремежа да възстановим футболистите“ заяви Конте. 

„Футболът не е лесна игра. За някои хора може и да е така, но те грешат. Трябва да си подготвен и да се учиш непрекъснато. Сгъстената програма може да ни послужи като оправдание, но аз не искам да изтъквам това. Трябва да поемем отговорност и то не само треньора и футболистите, но и всички в клуба. В крайна сметка заедно печелим, но и заедно губим“ добави той. 

Конте даде дебют на Калъм Хъдзън-Одой, който на 17 години и 84 дни стана вторият най-млад с участие във Висшата лига за Сините. По-млад от него бе единствено Джоди Морис през 1996-а, когато дебютира на 17 години и 43 дни. 

„Мисля, че това момче има сериозен потенциал, а и на пейката само той бе опцията за промяна в нападение. Със сигурност Хъдзън-Одой има сериозна възможност да се превърне в сериозен играч за Челси в бъдеще“ изтъкна Конте.