Лудогорец започна участието си в квалификациите за влизане в групите на Шампионската лига с домакински успех над черногорския Младост с 2:0.

Срещата бе първа от втория квалификационен кръг на най-комерсиалния турнир и се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

Тя бе изгледана лично от националния селекционер Ивайло Петев, както и от този на Румъния Кристоф Даум, който акостира, за да следи изявите на тримата румънски национали в състава на "орлите" - Андрей Препелица, Клаидиу Кешеру и Козмин Моци.

Именно Моци откри резултата от дузпа в 13-ата минута, а в 26-ата Лукоки удвои.

Пластун логично бе сред титулярите, докато Лукоки също започна от първата минута, след като демонстрира добра форма по време на подготовката. Кафу също бе логично предпочетен пред Кешеру. 

Интересно е да се отбележи, че при повече късмет преднината на ''орлите'' можеше да бъде спокойно 7-8 гола, но отборът пропиля много ситуации. 


Срещата започна активно за "орлите" и още през първите пет минути те вече имаха два удара по посока противниковата врата, които обаче не представляваха потенциална опасност.

В 13-ата минута обаче домакините получиха дузпа заради нарушение на Игуманович срещу Лукоки. Зад топката застана Моци, който съумя да реализира.

Пет минути след това Вандерсон отправи много коварен удар от 20 метра, като топката бе на косъм да излъже вратаря с фалца си, но все пак той съумя да я улови.

В 20-ата минута Лудогорец имаше още един шанс, но Марселиньо не успя да засече от близка дистанция една отклонена за него топката.

"Орлите" стигнаха и до втори гол само шест минути след това. Натанаел проби по фланга и центрира в наказателното поле, а Кишада стреля с глава, но стражът на противника не успя да докопа топката и в крайна сметка Лукоки от близка дистанция успя да я вкара във вратата.

В 36-ата минута Вандерсон реализира, но попадението бе отменено заради засада.

Минута след това Кишада се озова на перфектна позиция, на няколко метра от вратаря, но ударът му мина на сантиметри над вратата.

Малко преди почивката Вандерсон не успя да засече една топка на празна врата.

Две минути след почивката пък Марселиньо бе много близо до гола, но ударът му от 10-ина метра бе избит от вратаря. 

В 58-ата минута Натанаел отправи страхотен удар от фаул, но топката облиза гредата при удара му.

Кафу също бе много близо до гол малко след това, след като отправи много хубав диагонален удар, но той мина няколко сантиметра в аут. 

Възможностите пред домакините продължиха и в 69-ата минута Лукоки бе близо до гола, но се засуети с удара. 

В 81-ата минута Натанаел стреля от фаул, но ударът му срещна страничната греда. 

Три минути след това Лукоки бе изведен сам срещу вратаря, но заложи на силата и в крайна сметка отправи удар в аут. 

До края нямаше повече голове. 

ЛУДОГОРЕЦ - МЛАДОСТ 2-0
1-0 Моци 13 дузпа
2-0 Лукоки 26

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Моци, Пластун, Вандерсон (80 - Кешеру), Дяков, Натанаел, Лукоки, Сисиньо, Кишада (83 - Саша), Марселиньо, Кафу

МЛАДОСТ; Люлянович, Копитович, Райчевич, Власавлевич, Копитович, Бързанович, Джурисич, Новович, Петрович (71 - Букорац), Игуманович, Лакич

Вижте най-интересните моменти от срещата с подробно описание ТУК