Националът Симеон Славчев е следен от два тима от чужбина, твърди вестник "Дневник". Халфът, който играе за полския "Лехия" (Гданск), но е под наем в тима от "Спортинг" (Лисабон), може да смени клуба си. За това намекна и агентът на играча Стефан Бакалски. По непотвърдена информация интерес има руският "Ростов".

"Нормално е да има интерес към Симеон, тъй като е национален състезател с добра визитка и е най-добрият на поста си. Засега той е в Полша и се готви за началото на пролетния полусезон, но ако има реална оферта, може да се стигне до трансфер", обясни Бакалски, без да потвърждава кои клубове следят клиента му.

Славчев се завърна в Гданск, където беше през миналия сезон и остави добри впечатления, влизайки няколко пъти в отбора на кръга. През настоящата кампания има 12 срещи и във всяка една от тях започна като титуляр.

Интерес към полузащитника има и от отбор, който се състезава в европейските клубни турнири, добави агентът на футболиста.

През миналото лято Славчев беше пред преминаване в английския "Бирмингам" и дори взе участие в предсезонната подготовка на сините. Впоследствие обаче "Спортинг" поиска 3.5 милиона евро, за да продаде футболиста и сделката пропадна.