Борусия Дортмунд прегази закъсалия Щутгарт с 3:0 при визитата си на "Мерцедес Бенц Арена" в среща от 31-ия кръг на германската Бундеслига. Мачът бе изключително важен за "швабите", които се борят за оцеляване, но въпреки това тимът на Юрген Крамни не успя да се представи на нужното ниво.

След спечелените три точки рурците са 2-и с актив от 84 пункта, като тимът на практика си е бетонирал позицията. Отборът на Томас Тухел обаче е реално погледнато обречен в битката за титлата, тъй като изостава на 7 точки от лидера Байерн, а до края на сезона остават само няколко кръга.

Гостите бяха в тази среща без голямата си звезда Пиер Емерик Обамеянг, но въпреки това се представиха на изключително високо ниво. Шинджи Кагава откри резултата в 21-ата минута, а младият американец Кристиян Пулишич отново се разписа, като го стори в самия край на полувремето. Той получи титулярно място и оправда напълно очакванията.

Крайният резултат бе оформен от Хенрих Мхитарян в 56-ата минута, а освен това арменецът асистира и за първото попадение на Кагава.
 


Срещата започна изключително интересно и през първите минути домакините претендираха за дузпа, като според тях топката бе ударила Дурм в наказателното поле, в ръката. Такава не бе отсъдена обаче.

В 9-ата минута Ройс бе длъжен да открие резултата, след като при една ситуация се озова сам срещу Титон, но от близка дистанция не успя да вкара топката в мрежата и я прати встрани вратата, което шокира Томас Тухел.

През следващите минути темпото на игра бе доста високо, а гостите постепенно атакуваха все повече и повече. Логичното се случи в 25-ата минута, когато Кагава откри резултата.

Японецът бе намерен с хубаво подаване от Мхитарян на далечната греда, а няколко играчи на домакините се разминаха с топката, и в крайна сметка просто я добута в опразнения ъгъл, за да даде аванс на тима си.

Няколко минути по-късно Сократис трябваше да спасява вратата си, след като блокира топката с тяло при опасен удар на Харник, а в 37-ата минута пък Титон направи чудесно спасяване след удар на Рамос, който отправи мощен удар от близка дистанция. Така предотврати второ попадение във вратата си.

Полякът обаче направи груба грешка в самия край на полувремето, след като неразчетено парира удар от дистанция и топката попадна по този начин право в краката на Пулишич, който при добавката бе безгрешен.

Второто полувреме започна силно за домакините, които действаха по-активно, но точно тогава Борусия вкара трети гол чрез Мхитарян в 56-ата минута.

Кагава центрира в наказателното поле, а Рамос засече топкатас глава. Титон обаче някак си успя да изчисти, но след това кълбото дойде право в краката на арменеца, който от няколко метра не сгреши.

Четвърт час по-късно Харник отправи хубав удар от воле, но Гинтер се намеси отлично и не даде шанс на домакините да стигнат до нещо по-интересно.

В 74-ата минута Рамос направи страхотен пропуск, след като бе намерен на страхотна позиция в наказателното поле, а Дортмунд имаше още един супер шанс, но в самия край. Тогава обаче гредата спаси домакините да не получат четвърти гол. Лайтнер разтресе страничния стълб, след като в ситуацията и стражът на Щутгарт имаше своя принос.

ЩУТГАРТ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 0:3
0:1 Кагава 21
0:2 Пулишич 45
0:3 Мхитарян 56

ЩУТГАРТ: Титон, Клейн, Инсуа (62 - Нидермайер), Швааб, Барба (80 - Хейзе), Гентнер, Дивади, Руп (62 - Максим), Харник, Костич, Вернер

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Бюрки, Пишчек, Папастатопулос, Дурм, Гинтер, Кагава, Мхитарян, Вейгъл (82 - Шахин), Пулишич (76 - Лайтнер), Рамос, Ройс