Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер изрази оптимизъм, че ще играе на световното първенство в Русия, макар да няма игрова практика от септември миналата година.

"Винаги съм вярвал, че ще успея. Единствено точната дата, на която ще се завърна не е била никога сигурна на 100%", отсече Нойер пред GQ.

"Вълнението преди световното е огромно. Ние имаме големи амбиции, особено след успешните години, които имаме зад гърба си. Станахме световни шампиони в Бразилия, спечелихме Купата на Конфедерациите в Русия и имаме големи цели за мондиала."

"Тези месеци не бяха лесни за мен, но с удоволствие бях навън и спортувах активно. Изкарах голяма част от времето в терапия, а тя коства повече време, отколкото нормалните тренировки. Здравето винаги е било най-важно за мен. Не исках да рискувам, защото искам да играя успешен футбол и след световното."

"Мога да си представя, че ще завърша кариерата си в Байерн някой ден. Имам договор до лятото на 2021 година и след това ще видя как ще реагира тялото ми. За мен най-важното нещо е отборът да се нуждае от мен", каза още Ману.

Мениджърът на германския национален отбор по футбол Оливер Бирхоф увери, че има вероятност Нойер да бъде част от състава на Бундестима за Русия дори в случай, че не вземе участие в оставащите два мача на Байерн този сезон - срещу Щутгарт за първенство и срещу Айнтрахт Франкфурт за Купата на Германия.