Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес надъха бившия си клуб Реал Мадрид, който изживява ужасяващ сезон в Испания, но пък все още е в играта в Шампионската лига, където ще мери сили с ПСЖ на осминафиналите.

"Във футбола винаги има цикли. Напоследък Реал Мадрид беше изключително успешен, както преди това Барселона. В момента Реал се намира в "дупка" в първенството, но след всички тези успехи това е съвсем нормално - те спечелиха два пъти Шампионската лига и титлата в Испания", коментира пред Goal.com Хайнкес, който изведе "белия балет" до първа титла на Стария континент от 32 сезона през 1998 година.

"През лятото Реал се раздели с класни футболисти като Алваро Мората, Пепе и Хамес Родригес, навярно за да спести средства от заплатите им. Те не направиха звездни покупки и навярно си мислеха, че ще успеят да компенсират с млади играчи. Не, Реал се нуждае от добър микс между опитни и млади футболисти, които са гладни за успехи."

"И в това отношение нещата не се получиха. Но въпреки това Реал не трябва да бъде отписван в Шампионската лига, в никакъв случай. Те имат много повече опит от ПСЖ. Много повече! И аз смятам, че Реал ще продължи напред. Познавам тази ситуация от собствен опит, защото когато станахме европейски шампиони през 1998 година, за първи път от 32 години, завършихме четвърти в първенството. Реал никога не трябва да бъде подценяван", допълни Дон Юп.