Суперзвездата на Голдън Стейт Кевин Дюрант потвърди, че ще продължи да носи екипа на отбора и ще преподпише с тима, което е много лоша новина за всички останали отбори. 

"Планирам да остана при Уориърс. Остава само да уточним още някои малки детайли" заяви баскетболистът пред ESPN. Той пристигна в Оукланд през 2016-а и веднага изведе тима до триумф. 

Крилото, което приближи калифорнийци само на победа от нова титла след невероятен мач в Кливланд вчера, ще използва опцията да се откаже от втората си година по настоящия договор и да подпише нов контракт. 

Миналото лято той направи компромис като прие да получава с около 10 милиона по-малка заплата, за да могат Войните да задържат Андре Игуодала и Шон Ливингстън. 

Сега обаче очакванията са възнаграждението му да бъде сериозно повишено, като един от вариантите е да подпише максимален контракт за 4 години срещу 158 милиона долара. По вероятно е обаче срокът да бъде по-малък. 

Въпреки това по всичко изглежда, че Голдън Стейт ще продължи да властва в НБА още известно време. Тимът може да приключи серията с Кливланд още утре сутринта, когато е мач №4.