В лагера на Голдън Стейт Уориърс изобщо не се притесняват от предстоящия сблъсък с Хюстън на финала на Запад в НБА. 

През целия сезон Ракетите бяха категорични, че трябва да бият шампионите и дори генералният мениджър Дарил Мори призна, че е обсебен от стремежа да се надвие тима от Оукланд. 

Сега, когато двата фаворита за титлата ще се срещнат, Дреймонд Грийн бе пределно ясен: „Време е просто да играем. Те обявиха, че градят отбор, за да ни бият. Наричат го мания и това е страхотно и разбираемо, тъй като за да си шампион, трябва да можеш да биеш първенеца. Слушахме тези неща през цялата година, така че сега е време да играем“ заяви една от най-важните фигури в състава на калифорнийци. 

„Ние спечелихме 2 титли за 3 години и искаме отново да триумфираме, без значение, кой е на пътя ни. Сега ще играем с Ракетите, така че това е положението. Целта обаче е друга. Ние силно искаме титлата, а не желаем просто силно да победим някой“ добави той. 

Грийн бе подкрепен и от Кевин Дюрант. „Не става дума за неуважение. Ние просто мислим за себе си. Когато играхме срещу тях, тогава бяхме фокусирани върху тях. Сега те са на пътя ни и трябва да ги победим“.