Баскетболистите на Филаделфия удължиха серията срещу Бостън, след като победиха Селтикс със 103:92. Келтите обаче водят с 3-1 в серията и ще бъдат домакини в мач №5, в който могат да приключат нещата. 

Силна трета четвърт и добро начало на последната дадоха солиден аванс на Сиксърс, което се оказа на практика и решаващо за крайния изход. В един момент имаше и сдърпване между играчите, но всичко се размина без нещо по-сериозно. 

До почивката никой един от двата тима не успя да се отсъсне в резултата. Стрелбата и на двата състава не вървеше и логично резултатността бе доста ниска. 

Интересно бе решението на треньора на Филаделфия Брет Браун да пусне в стартовата петица още един гард в лицето на Ти Джей Макконъл на мястото на Робърт Ковингтън и да даде повече свобода на Бен Симънс, който можеше да играе като леко крило. 

Филаделфия водеше с 47:43 след първото полувреме, а в третата четвърт домакинитге успяха да дръпнат със 76:62 след тройка на Ти Джей Макконъл 2 минути преди края на периода. 

Последната част започна при 11 точки аванс за Сиксърс, а в нейното начало авансът се вдигна до 86:68, след което Селтикс не успяха да направят обрат. Те свалиха пасива си до 10, но без да застрашат противника.  

Дарио Шарич наниза 25 точки за победителите, а Бен Симънс и Ти Джей Макконъл добавиха по 19. Джоел Ембийд пък се отчете с 15 и 13 борби. За гостите Джейсън Тейтъм вкара 20, но Бостън загуби борбата под двата коша с 43-53, като позволи цели 16 овладени топки в нападение за съперника.