Човекът, който изведе Словения до европейската титла миналата година, продължава да твори история. 

Игор Кокошков става първия треньор, който е роден и израснал извън Северна Америка, който ще води тим от НБА. 46-годишният специалист се е договорил за договор за 3 години с Финикс Сънс. 

Сърбинът в момента е помощник-треньор в Юта Джаз, е считан за един от най-добрите асистенти в Лигата, където работи вече 18 сезона и получава много похвали за работата си. 

Неговата задача ще бъде да възроди Слънцата, които завършиха с най-лош баланс през последния сезон (21-61) и е много вероятно да избират под №1 от Драфта. Ако това стане вероятността да бъде привлечен звездата на Реал Мадрид Лука Дончич е много голяма, след като младокът бе в основата на европейската титла на Словения. 

През 2000 година Кокошков стана първият роден в Европа помощник-треньор в най-силната баскетболна лига, след като бе привлечен от ЛА Клипърс. След това помогна за титлата на Детройт през 2004 като част от екипа на Лари Браун, а в периода 2008-2013 работи и във Финикс. След това за кратко бе в Кливлад и Орландо, а от 2015-а е в Юта.