Бостън Селтикс получи сериозен удар в стремежа да стигне до титлата в НБА, след като се разбра, че лидерът на отбора Кайри Ървинг няма да се върне и за плейофите. 

Гардът претърпя операция на лявото коляно на 24-и март, като имаше надежда да се завърне в даден момент от елиминациите. Оказва се обаче, че ще трябва да претърви нова хирургическа процедура заради възпаление на същото коляно и ще пропусне всички мачове до края. 

От отбора обявиха, че се очаква Кайри да се възстанови напълно след 4 или 5 месеца, така че той ще бъде на линия за новия сезон. До края на този обаче, Келтите остават без най-добрия си играч. 

„Това е само началото на това, което ще дойде от мен. За съжаление има неща, които не можеш да контролираш. Пътуването към Еверест обаче, продължава. Вярвайте ми!“ написа Ървинг в Инстаграм. 

Той приключва първата си година с екипа на отбора с 24,4 точки, 5,1 асистенции и 3,8 борби на двубой. Шансовете за титла обаче със сигурност се изпаряват. Тимът е твърдо втори на Изток, като ако преодолее първия кръг на плейофите, най-вероятно ще се срещне с Кливланд на ЛеБрон Джеймс във втория.