В НБА може да се случи нещо, което за последно бе станало преди 20 години – Сан Антонио Спърс да не играе в плейофите!

Тази нощ тексасци паднаха от Хюстън като гости с 93:109 и по този начин записаха 11-а загуба в 14 мача. Нещо повече - с баланс 37-30 Шпорите се смъкнаха едва на 10-о място в класирането на Западната конференция и опасността да пропуснат елиминациите за първи път от средата на 90-те години на миналия век, е съвсем реална. 

Без Ламаркъс Олдридж и Ману Джинобили Сан Антонио нямаше шанс срещу лидера в Лигата. В отбора обаче очакват завръщането на лидера Кауай Ленърд до няколко дни, като треньорът Грег Попович планира среща с него. 

„Този сезон контузиите са твърде много. Откакто съм тук спечелихме много и сега просто трябва да намерим начин да стигнем до плейофите. Този отбор има характер и съм сигурен, че ще се борим да последно“ заяви ветеранът Тони Паркър, след като отборът бе за последно извън елиминациите през 1997-а година, когато обаче избра Тим Дънкан от драфта. 

Остават въпросителни разбира се за състоянието, в което ще бъде Ленърд, който има едва 9 мача през кампанията, но все пак присъствието му със сигурност ще помогне. 

Ракетите пък се подобриха до 53-14, след като Джеймс Хардън вкара 16 от своите 28 точки в третата част, когато домакините вдигнаха разликата до 25 течки и впоследствие завършиха спокойно мача. 

Останалите резултати: Мемфис – Милуоки 103:121 (Брандън Дженингс с 16 точки и 12 асистенции при повторния си дебют за Бъкс и НБА), Оклахома Сити – Сакраменто 106:101, Портланд – Маями 115:99 (Деймиън Лилард с 32 точки и 7 тройки, Блейзърс с 10-а поредна победа).