Айзея Томас си отмъсти на ЛеБрон Джеймс и Кливланд, след като вкара 20 точки и направи 9 асистенции от пейката, а ЛА Лейкърс срази Кливланд със 127:113 у дома в мач от НБА. 

През февруари гардът бе трансфериран при Езерняците, като според мнозина една от основните причини това да се случи е бил именно суперзвездата на Кавалиърс. 

„Няма какво да им показвам. Всички знаят, какво мога. Просто исках да помогна да победим един много силен тим“ заяви гардът. 

Калифорнийци показаха на Леброн, че имат потенциал, след като Лейкърс е един от отборите, за които се смята, че проявяват интерес към суперзвездата, който през лятого може да стане свободен агент. Феновете в „Стейпълс Сентър“ също посрещнаха Краля доста топло. 

Джулиъс Рандъл поведе домакините с 36 точки, 14 борби и 7 асистенции, а Езерняците се откъснаха в третата четвърт след серия от 22:3. Брук Лопес с 22 и Кентавиъс Колдуел Поуп с 20 точки също бяха много полезни. 

Победата бе 7-а, в последните 9 срещи за калифорнийци, които обаче с баланс 30-36 са твърде далеч от плейофите и няма да успеят да се класират за тях. Поражението пък бе 4-о в 6 мача за Кливланд, който с 38-28 се смъкна на четвърто място в конференцията, изпреварен от Индиана. 

Джеймс завърши с 24 точки, 10 борби и 7 паса, но отново получи твърде малко подкрепа, а и защитата на Кавс бе доста лоша за пореден път.