Направените промени в Кливланд определено могат да променят сезона за Кавс, а първите знаци са повече от оптимистични. 

С  новите играчи в отбора ЛеБрон Джеймс и компания срази Бостън като гост със 121:99 и определено се видя, че тимът изглежда по съвсем различен начин. 

Най-очевидна бе промяната в настроението и позитививана енергия, която се излъчваше от тима, който се откъсна във втората четвърт и до края не остави шансове на Селтикс. 

Гостите нанизаха 16 тройки, а ЛеБрон, който вкара 24 точки и бе на 2 борби от трипъл-добъл, дори не се появи в последната четвърт. Дошлият от Лейкърс Джордън Кларксън вкара 17 точки от пейката, Родни Хууд, който до скоро играеше за Юта, добави 15, а стартиралият Джордж Хил се отчете с 12 за впечатляващия триумф. 

За домакините Тери Розиър вкара 21 точки от пейката, а Кайри Ървинг добави 18, но се видя, че Селтикс имат проблеми и със сигурност това развали малко настроението на феновете, които след мача почетоха легендата Пол Пиърс, чийто №34 бе изваден от употреба на специална церемония. 

С баланс 40-18 Бостън вече е с 2 загуби повече от Торонто (39-16) в битката за първото място в конференцията. Кливланд пък се подобри до 33-22 и остава на трето място.