Огромна бомба може да избухне в НБА през лятото, след като се твърди, че ЛеБрон Джеймс би обмислил възможността да премине в Голдън Стейт Уориърс след края на сезона. Това съобщаваг няколко американски медии, начело с ESPN. 

Според информациите суперзвездата, който се очаква да стане свободен агент през лятото, може да проведе разговори с доминанта от последните години, ако обаче калифорнийци съумеят да освободят достатъчно средства, за да му платят. 

На този етап обаче, няма индикации, че Голдън Стейт обмисля възможността да вземе Краля, към когото се очаква да има сериозен интерес, ако се откаже от последната година от договора си с Кливланд. 

Смята се, че той ще отхвърли 35,6 милиона долара, които би получил от Кавалиърс, за да си осигури още по-сериозна заплата и със сигурност би обмислил вариант да отиде при Уориърс, в търсене на нови титли, след като досега има само 3. 

Смята се, че е възможен и сценарий, при който Голдън Стейт и Кливланд правят сделка за суперзвездата, която ще прати към Охайо Клей Томпсън и Андре Игуодала. С освободените пари Уориърс взимат Джеймс и го събират с Кевин Дюрант и Стеф Къри.