Стеф Къри се завърна в игра, след като пропусна 11 мача и почти месец от сезона, но изигра един от най-добрите си мачове през сезона. 

Гардът наниза 38 точки за 26 минути, от които 10 тройки, като успя в 13 от 17 стрелби от игра и вдъхнови  Голдън Стейт за победа срещу Мемфис със 141:128. 

„Просто исках да изпитам онова специално чувство отново. Сякаш бях за първи ден на училище“ заяви Къри, който изглеждаше в перфектно състояние, след като преодоля травмата в глезена. 

„Бях щастлив отново да съм на терена с момчетата. Не знаех какво да очаквам, но тялото ми реагира доста по-добре“ добави суперзвездата на Уориърс, който добави 4 борби и 3 асистенциии и не направи нито една грешка. 

Къри определено вдъхнови своя тим, който успя в почти 59% от изстрелите си от игра, наниза 18 тройки и направи 37 асистенции. Клей Томпсън добави 21 точки, а Кевин Дюрант с отчете с 20 за триумфа. 

Гризлис стояха добре като цяло в сблъсъка, но просто не успяха да спрат развихрилия се Стеф. Голдън Стейт подобри баланса си до 29-8, а Мемфис остава в дъното на конференцията с 11-25.