Един Джеко се закани на Барселона и заяви, че той и съотборниците му няма да бъдат в ролята на жертвени агнета в мачовете с каталунците. Двата отбора ще играят един срещу друг в четвъртфиналите на Шампионската лига.

„Барселона е фаворит не само за четвъртфиналите, но и за спечелването на Шампионската лига. Но ако играем добре и като отбор, можем да вземем нещо. Не искам да влизам в клишетата, но е ясно, че трябват отборни действия. Аз лично съм много горд с постигнатото от този отбор досега.

Не трябва да забравяме как Бруно Переш изчисти топката от голлинията в първия мач с Шахтьор или пък спасяванията на Алисон. Ако не бяха тези действия, нямаше да ги отстраним“, заяви Джеко пред хърватското издание „Новилист“.

„За първи път от 2007 година насам два италиански отбора стигнат до четвъртфиналите на Шампионската лига, което е добър знак за футбола в страната. Особено в годината, в която националният отбор на Италия не успя да се класира за Световното първенство.

Рома си спечели много неутрални фенове заради представянето си в турнира този сезон. Много си мислеха, че ще бъдем жертвени агнета в групата, но ние победихме там отбор като Атлетико Мадрид, който имаше няколко финала в Шампионската лига в последните години. Италианският футбол се развива, така че не съм изненадан, че два клуба са сред осемте най-силни на Европа“, добави Джеко.