Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич, който вкара своя гол №100 в професионалната кариерата при победата с 2:0 над Валенсия в четвъртък, изчетка сериозно Байерн Мюнхен и определи баварците за неприятно препятствие в Шампионската лига.

"Баварците винаги са там, ние ги познаваме добре. Затова знаем, че ще ни бъде много, много трудно за триумф в Шампионската лига. За мен Байерн винаги е кандидат за този трофей. С новия си треньор има вятър в платната им", коментира Ракитич пред списание "Шпорт Билд".

"Требъл? Не искаме да гледаме толкова далеч. Искаме да се наслаждаваме на момента - класирахме се на финала за Купата на Испания и това е хубав момент. Предстоят ни много тежки мачове и ние сме наясно с това. Готвим се за следващите срещи, но сме спокойни."

"Филипе Коутиньо е гигантски футболист и целият свят знае качествата му. Неговият първи гол ще му се отрази добре. Той е приятел и аз се радвам за него. надявам се, че нещата ще се получат за Филипе в Барса. Той ще трупа увереност с всеки следващ мач."