Никой не си търси извинения, но Санчес Мартимес, който получи наряд зa предстоящото "Ел Класико" днес от 14.00часа часа, вече е подпирал Белия балет в мач между вечните съперници, припомни "Мундо Депортиво", цитиран от "Тема спорт".

Реферът е роден в Лорса (Мурсия) на 13 април 1983-а. свири в Примера от 2015/16, когато дебютира в срещата Реал Сосиедад – Спортинг Хихон (0:0). Международен съдия е от 1 януари 2017-а. Прогресът му е невероятен и само на 34 години вече му се дават най-отговорните мачове – Барса срещу Реал. От каталунското издание не пропуснаха да отбележат негова груба грешка от миналото лято, когато той води двубоя за Суперкупата на Испания.

Тогава той допусна неточност, макар че бе подведен от асистента си. Голът за 1:0 на Марко Асенсио се роди от тъч, който трябваше всъщност да е за Барса. Карвахал и Алба спориха, в крайна сметка бекът на мадридчани грабна бързо топката и гостите изпълниха. Той обаче игра последен с топката, което означаваше, че страничното хвърляне трябваше да е за каталунците. Останалото е история.

Модрич получи кълбото, даде я на Асенсио и той отбеляза Протестите на Алба не бяха чути. А Реал грабна Суперкупата на Испания. Въпреки тази несправедливост обаче никой от Барса не се оправда с рефера за тежкото поражение с общ резултат 1:5.

"Мундо Депортиво" вади грешки на Санчес Мартимес в други мачове на Реал. когато например срещу Алавес им даде две спорни дузпи при успеха с 4:1 през миналия сезон. Отново срещу Алавес, но на "Бернабеу" той и неговата бригада зачетоха откриващ гол на Бензема от засада.

През 2015/16 Барса завър ши 2:2 с Виляреал под свирката на Санчес Мартимес. Тогава побутна и Барса със спорна дузпа и спестен червен картон на Пике, но за сметка на това не отсъди чисти наказателни удари срещу Меси, Неймар и Матийо, пише още пресата в Каталуня.