Криптовалутите бележат спад в своята стойност от историческия връх, който достигнаха по Коледа, но все още доказват, че нахлуват във все повече сфери на живота. Преди няколко дни компанията за криптовалути CashBet стана спонсор на Арсенал, като "артилеристите" са първият отбор, който подписва подобно партньорство.

CashBet рекламира своя най-нов продукт Initial Coin Offering (ICO), който е предназначен за онлайн гейминг платформи, както и сайтовете, които предлагат търгуване с акции и валути.

"Ние се стремим да навлезем на пазара и смятаме, че Арсенал е един от най-популярните и големи клубове в света. Нормално е нашето начинание да бъде свързано с клуб от такава величина", коментираха от компанията.

Според договора Арсенал ще предостави рекламна площ на своя стадион "Емиратс", но поне засега не е планирано "артилеристите" да сложат логото на CashBet на фланелките си. Тимът има само едно лого на екипите си и това е на авиокомпанията на Дубай – Fly Emirates. Площта на ръкавите, която от този сезон беше отделена за втори спонсор, не е заета.

"Доволни сме да посрещнем CashBet в семейството на нашите партньори. Очакваме с нетърпение да работим с тази компания", коментира главният търговски директор на "Арсенал" Винай Венкатешъм, цитиран от вестник "Дневник".