Арсен Венгер за пореден път изтъкна, че не се страхува от евентуална раздяла с Алексис Санчес през януари, след като чилиецът е в края на контракта си и отказва да го поднови. 

От понеделник той ще има право да преговаря с други клубове и очевидно не иска да остава на „Емиратс“, което ще накара лондончани да го продадат за доста по-малко пари, отколкото струва всъщност. 

Снощи Санчес вкара два пъти при 3:2 над Кристъл Палас, но бе поздравен само от четирима съотборници, което доведе до спекулации, че в отбора има разделение заради него. 

„Не, не видях подобно нещо. Не се притеснявам от евентуална оферта за него. Все пак предвид ситуацията с договора му подобно нещо няма как да се избегне. От началото на сезона обаче повтарям едно и сега отново ще го кажа“ заяви Венгер, който изравни сър Алекс по мачове във ВЛ с 810, от които има 468 победи. 

„През второто полувреме бе по-трудно, тъй като не се възползвахме от ситуациите, които имахме. На този стадион обаче се играе трудно и за да спечелиш всичките точки ще трябва и да страдаш малко и ние имахме някои проблеми, но все пак се справихме“ добави той.