Звездата на Тотнъм Деле Али обеща да се контролира добре на световното първенство и да не отговаря на провокациите от страна на съперниците. 

Англия разчита много на младока за добро представяне, който обаче е известен с избухливостта си, което може да му донесе проблеми в определени моменти. 

Миналата есен той бе наказан за сблъсъка със Словения заради неприличен жест в предишния сблъсък, а освен това не игра и в три срещи на Тотнъм от Шампионската лига. В Русия обаче Али твърди, че ще бъде спокоен. 

"Вярвам, че когато направиш грешки трябва да се поучиш от тях. Аз направих точно това, но като цяло смятам, че държа всичко под контрол. Ако съперниците ме провокират това няма да е проблем" заяви младокът. 

"Разбира се преди съм правил някои необмислени неща, заради които хората смятат, че може да си имам проблеми, но това няма да е така" добави Али, който каза, че не е гледал инцидента от световното през 1998-а, когато Дейвид Бекъм бе изгонен срещу Аржентина, след като ритна Диего Симеоне, който го провокира. 

"Не съм гледал случилото се тогава, но мога да кажа категорично, че няма да имам проблеми с дисциплината".