Състоянието на футболиста на Болтън Фабрис Муамба е критично и има сериозна опасност за живота на талантливия футболист, твърди "Скай Спортс".

Той колабира на терена по време на мача с Тотнъм в 41-ата минута, като лекарските щабове и на двата отбора се опитваха да го свестят няколко минути, след което той бе моментално откаран в болница.

Поради неприятната случка срещата бе прекратена. Около час и половина - два след инциденца излязоха информации, че състоянието на футболиста е стабилизирано.

След това обаче се появиха нови информации, според които състоянието на футболиста е критично и той има сериозна опасност за живота.

Полузащитникът е настанен в интензивното отделение на болницата, в която е отседнал, и се бори за живота си.

От Болтън потвърдиха, че състоянието на техния футболист е много тежко.

"Болтън Уондърърс може да потвърди, че Фабрис Муамба е бил приет с инфаркт в болница "London Chest", където се намира в критично състояние в интензивното отделение", съобщава се в официално изявление от клуба на футболиста.

"Повече информации няма да се съобщавават на този етап. Клубът моли медиите да уважават личното пространство на семейството на Муамба", допълва се още в изявлението.