Английското крило Антъни Гордън подписва нов дългосрочен договор с Нюкасъл Юнайтед, което ще му позволи да загърби всички спекулации за трансфер и да се фокусира отново върху работата, каза мениджърът Еди Хау.

След като отбеляза 12 гола и даде 11 асистенции през миналия сезон, Гордън започна тази кампания бавно със само две попадения, докато Нюкасъл е на девето място в класирането. Клубът обяви продължаването на договора му във вторник.

23-годишният футболист беше свързван с преминаване в Ливърпул в края на сезона, докато той почти не игра за Англия на Евро 2024- фактори, които според Хау са причинили много разсейване, когато е започнала предсезонната подготовка.

„Новият договор премахва много ненужен шум около бъдещето му. Мисля, че сега той наистина може да се съсредоточи върху този сезон и представянето на най-доброто си ниво“, каза Хау пред репортери преди гостуването на Челси във Висшата лига в неделя.

„Той е невероятен талант. Нуждаем се от него, който е абсолютно пламенен и мисля, че това без съмнение ще му помогне да се върне към най-доброто от себе си... Беше трудно лято за него, няма съмнение в това. Мисля, че беше тежко лято за много от играчите.

По тяхна вина те четат заглавия за бъдещето си, което може да бъде дестабилизиращо, което може да доведе до много ненужна загуба на енергия и много разсейване“, допълни мениджърът.

Хау добави, че въпреки че Гордън тренира добре с Нюкасъл, липсата му на минути с Англия, докато е на национално ниво, го е накарала да избледнее физически, когато се върне да играе за клуба.

„Мисля, че когато погледнете мача на Манчестър Сити, където Гордън отбеляза изравнителния гол, си помислих, че той е много добре физически. Мислех, че е изключителен. Просто почувствахме, че вероятно навлиза в най-добрия си физически период за нас“, каза Хау .

Специалистъ разясни, че Калъм Уилсън вече не е контузен, но няма да е готов за следващите три мача поради „стегнатост в тялото му“.