Манчестър Юнайтед направи трето поредно равенство в Лига Европа, след като стигна само до 1:1 при гостуването си на Фенербахче в Истанбул. Преди това те стигнаха до хикс с Твенте и Порто. 

Червените дяволи поведоха, но до 60-ата минута домакините бяха по-добри и заслужено изравниха. След това гостите имаха добри моменти, но като цяло равенството сякаш изглежда заслужено. 

Фенерите, които са водени от бившия бос на Юнайтед – Жозе Моуриньо, остават без загуба в турнира, като имат 5 точки, докато хората на Ерик тен Хаг са с 3 и засега и двата тима са далеч от челната осмица. 

Началото бе равностойно преди в 6-ата минута Осай-Самуел да получи възможност за домакините, но след като стигна почти до аутлинията, вместо да върне топката, той стреля от твърде малък ъгъл и се провали. 

Последва неточен удар на Фред, преди в 15-ата минута гостите да поведат. Те контраатакуваха, като Угарте спечели спорна топка в центъра и Гарначо проби отляво. Последва подаване към Зиркзее, който вместо да стреля видя, че Кристиан Ериксен е на по-добра позиция и му подаде, а датчанинът стреля отлично в далечния ъгъл. 

Турският тим опита да отговори и Тадич стреля точно, но не затрудни Онана. Последва отлично положение пред Рашфорд, който обаче не намери целта. Фенерите продължиха да бъдат по-активни и в 38-ата минута бяха на косъм от попадение. Ен-Нисири стреля с глава, но Онана спаси отлично, а след това се изправи светкавично, за да отбие над гредата още един опит нанападателя. Наистина впечатляващо! Така паузата дойде при аванс за Юнайтед. 

Скоро след нея обаче, Фенербахче изравни. Сен-Максимен центрира отлично, като елиминира Де Лихт, а Ен-Несири бе на точното място и не остави шансове на Онана, който този път нямаше какво да направи. Това бе възможно най-доброто за хората на Жозе Моуриньо, който минути след това бе изгонен на трибуните. 

В 59-ата минута Юнайтед имаше възможност да си върне аванса, но Рашфорд не успя да засече подаването на Хьойлунд, макар и да бе много близо. Англичаните изравниха играха и Мазрауи прати топката над вратата. Хьойлунд пък продължи да бъде активен и в 76-ата минута прати топката в ръцете на вратаря. Същото направи и Гарначо в 84-ата. 

Малко преди края Антъни се контузи и бе заменен от Амад Диало. Състоянието на бразилеца не изглеждаше добро, а така или иначе мачът завърши наравно. 

Фенербахче – Манчестър Юнайтед    1:1

0:1    Ериксен 15
1:1    Ен-Несири 49

Фенербахче: Ливакович, Осай-Самуел, Союнджу, Джику, Мюлдюр, Фред, Амрабат, Тадич, Шимански, Сен-Максимен (79 Джеко), Ен-Несири (79 Кахвечъ)
Манчестър Юнайтед: Онана, Дало, Де Лихт, Линдельоф (55 Каземиро), Мартинес, Ериксен, Угарте, Мазрауи, Рашфорд (73 Антони, 88 Амад), Гарначо, Зиркзее (55 Хьойлунд)