Ливърпул удари Челси с 2:1 на „Анфийлд“, за да постигне ключова победа и да остане на върха във Висшата лига с 21 точки след 7 победи от първите си 8 мача. 

Мохамед Салах се отчете с гол и асистенция, но всъщност Къртис Джоунс игра още по-силно, като спечели дузпа и сам реализира втория гол. 

Сините имаха някои положения и не играха лошо и в дълги периоди от двубоя имаха и предимство, но след като изравниха почти веднага допуснаха нов гол и в крайна сметка остават с 14 точки, губейки за втори път през кампанията. 

За домакините Луис Диас остана на пейката, може би заради дългия път обратно към Европа, като вместо него стартира Коуди Гакпо. Куйвин Келъхър замени наказания Алисон на вратата, а Доминик Собослай замени Алекс Мак Алистър, който остана на пейката. Къртис Джоунс също започна. За Сините новината бе това, че Рийс Джеймс записа първото си участие за сезона, след като се възстанови от контузия. Марк Кукурея бе наказан, а Енцо Фернандес бе резерва, така че започна Ромео Лавиа. 

Мачът започна вихрено, като още в 5-ата минута сякаш имаше докосване до ръката на Лавиа, но дузпа не последва. Последва нарушение на Тосин срещу измъкващия се Жота и той получи жълт картон, като останаха съмнения, че е последен в защитата. Все пак близостта на Колуил вероятно го спаси. 

Последваха минути, в които Челси владееше повече топката, но без добри ситуации. Санчо падна близо до аутлинията след съприкосновение с Александър-Арнолд, но дузпа трудно можеше да бъде отсъдена, въпреки може би минималния контакт. Вратарят на гостите Санчес опита да изчисти, но топката се отби в Жота и се върна в ръцете на стража. 

В 25-ата минута лондончани пропуснаха да вкарат. Мадуеке се измъкна отдясно и все пак намери Палмър на чиста позиция, но Келъхър блокира удара му с крак и спаси. Веднага последва контра и Салах се опита да спечели дузпа, но преценката на рефера отново бе, че такава няма. 

Минута след това обаче, Ливърпул все пак получи наказателен удар. Удар на Салах бе блокиран, след което топката падна близо до Къртис Джоунс. Колуил опита да избие, но не стигна до топката и препъна съперника, така че реферът посочи бялата точка. Салах не пропусна след силен удар. 

Последва отменен гол на Гакпо заради тънка засада на Салах, а Челси отговори с опасен удар на Джаксън по диагонала, който облиза гредата. Последва удар и на Собослай, който Санчес спаси. Мърсисайдци определено играеха силно, но се наложи Жота да напусне, след като по-рано в мача участва в единоборство и очевидно имаше последствия от това. Дарвин Нунес се появи. 

В добавеното време Ливърпул получи нова дузпа. Джоунс бе изведен сам срещу Санчес, пусна топката под крака му, след което двамата се сблъскаха и футболистът на Ливърпул се превъртя във въздуха преди да падне. Последва обаче намеса на ВАР, като съдията бе привикан на монитора и в крайна сметка отмени първоначалното си решение, след като бе преценено, че Санчес първоначално все пак докосва топката, преди да се стигне до сблъсъка с Джоунс. Така паузата дойде при 1:0, въпреки че малко преди края Палмър стреля над вратата от добра позиция. 
 
Веднага след паузата Челси изравни. Кайседо изведе отлично Джаксън, който вкара. Последва сигнал за засада, но ВАР преразгледа ситуацията и видя, че Конате покрива нападателя, така че голът бе признат. 

Много бързо обаче, Ливърпул си върна аванса. Салах получи вдясно, измъкна се и центрира към далечната греда. Защитата на Сините бе много зле подредена и Джеймс покри Къртис Джоунс, който успя да се плъзне по тревата и да преодолее Санчес за втори път. 

Педро Нето раздвижи играта на лондончани, които отговориха с удар от въздуха на Мадуеке, който Келъхър спаси лесно. В следващите минути качественети отигравания не бяха много и двубоят не бе особено атрактивен, като все пак интригата се запазваше, което бе и най-важното. 

Луис Диас стреля точно, но без да затрудни Санчес. Като цяло обаче Ливърпул успя да успокои двубоя и феновете предвкусваха ключовата победа. В 93-ата минута те изтръпнаха, когато след свободен удар Палмър сложи топката на главата на Ренато Вейга, който обаче стреля над вратата и пропусна огромната възможност. Последва и много опасно подаване на Нето, но Нкунку не успя да засече. 

Ливърпул – Челси    2:1

1:0    Салах 29 дузпа
1:1    Джаксън 48
2:1    Джоунс 51

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд (81 Гомес), Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Джоунс (81 Мак Алистър), Собослай, Гравенберх, Гакпо (66 Диас), Жота (30 Нунес), Салах
Челси: Санчес, Джеймс (53 Бадиашиле), Тосин (53 Вейга), Колуил, Густо, Кайседо, Лавиа (53 Енцо Фернандес), Мадуеке (75 Нкунку), Палмър, Санчо (46 Нето), Джаксън