Еди Хау разкри, че не е бил сред кандидатите за селекционер на Англия, но мениджърът на Нюкасъл не изключва възможността един ден да бъде начело на националния отбор.

Футболната асоциация обяви в сряда, че Томас Тухел е ще замени Гарет Саутгейт. 51-годишният германец е подписа договор за 18 месеца до края на Световното първенство през 2026 година.

Треньорът на "свраките" Хау може би беше най-силният английски кандидат по отношение на неговата автобиография, но когато го попитаха дали е бил интервюиран за позицията, той каза: "Не, не бях". Специалистът добави, че дори не е имал контакт с Футболната асоциация.

Изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам разкри, че са били интервюирани "приблизително 10" кандидати, включително някои от Англия.

Хау коментира, че се радва, че сагата относно това кой ще наследи Саутгейт е приключила и добави, че може да се заинтересува от позицията в бъдеще.

"Нямаше никой по-доволен от мен да видя как Томас наистина получава работата и я приема, защото това е просто разсейване - не че ме разсейва, но можете да видите колко е обезпокоително понякога, когато се говорят и пишат определени неща. Колкото повече всеки може да се съсредоточи върху Нюкасъл, което винаги е било единствената ми грижа, толкова по-добре", допълни той.

Запитан дали някой ден може да се заинтересува от поста, Хау заяви: "Кой знае? Винаги съм казвал, че никога не можеш да предвидиш какво ще се случи, никога не можеш да планираш твърде далеч напред. Аз със сигурност не го правя. Нюкасъл, винаги съм казвал това, има бъдеще и трябва да сме сигурни, че вземаме правилните решения в дългосрочен план".

"В треньорската работа има толкова много обрати, че не можете да гледате твърде далеч напред. Нямам представа какво ще се случи в моята кариера след пет или десет години, но никога не бих казал, че да съм начело на Англия не е нещо, което бих искал да правя. Може би един ден, ако ми се отдаде възможност, но моят фокус сега е Нюкасъл, Нюкасъл, Нюкасъл", коментира мениджърът.

Хау беше попитан дали го притеснява, че не е имало контакт с него.

"Категорично не. Англия трябва да направи това, което е правилно и само те ще знаят процесите, през които са преминали и решенията, които са взели. Аз със сигурност, не съм от хората, които ще анализират това. За мен е важен Нюкасъл, опитваме се да печелим мачове, което не е лесно. Аз винаги съм бил 100 процента концентриран в работата си", завърши специалистът.