Томас Тухел изобщо не си поплюва, след като обяви, че голямата цел на Англия е световната титла на първенството през 2026 в САЩ, Канада и Мексико. 

Германецът бе назначен начело на Трите Лъва с договор за 18 месеца и въпреки скептицизма сред част от феновете и специалистите, демонстрира самочувствие и увереност още на първата си пресконференция. 

„Това е отбор, който не е достигнал до своята 5-а предавка, а може би дори и до 6-ата. Мисля, че имаме този потенциал и съм убеден в това, но нека да видим накъде ще тръгнем. Имаме талант, но и характер и нямам търпение да започна работа. С екипа ми ще предизвикаме играчите до техните граници“ заяви новият бос. 

„Целта е да спечелим Световната купа, но ако не успеем ще трябва да обсъдим защо се е получило така. Не се притесняваме да говорим за това и това е първата  стъпка към постигането на тази цел. Трябва обаче да инвестираме необходимата енергия първо в квалификациите. Усещам това като позитивно напрежение и искаме да превърнем невъзможното във възможно. На последните турнири отборът се справи отлично и сега искаме да отидем още малко по-далеч“ добави той. 

„Най-важното е да имаме необходимия колектив. Може би няма да изберем най-добрите 26 индивидуалности, а най-добрата група, която създава правилната атмосфера, което ще ни помогне дори да се надскочим. Най-успешните отбори играят без его, а това е в основата и на футбола като цяло“ каза още Тухел.