Голяма част от феновете на Англия не останаха доволни от назначаването на Томас Тухел за нов национален селекционер. Той ще стане третият чужденец начело на отбора след Свен Горан Ериксон и Фабио Капело. 

Германецът се съгласи да наследи Гарет Саутгейт, но в социалните медии веднага се появиха коментари, че това не е стъпка напред, а и той не е кой знае колко успешен мениджър. 

„Тези, които искаха Гарет Саутгейт да си тръгне, успех с Томас Тухел“, написа почитател на отбора. „Германец, който се провали в Байерн и няма никакъв опит като национален треньор поема най-отговорния пост в английския футбол. Това не звучи добре“ добави друг. 

И други публикации са в същия стил. „Лош избор, който не надгражда над Гарет Саутгейт“, „Спряха се на човек, който е един от малкото наставници, чийто стил е по-лош от този на Саутгейт“, „Английската федерация никога не пропуска да назначи хора, които не са постигнали нищо, но са способни да затрият силно поколение“ гласяха те. 

Имаше разбира се и позитивни, които пожелаваха успех на Тухел, чиято задача обаче няма да е лесна, след като Трите Лъва играха поредни финали на европейско първенство и привържениците очакват най-накрая да бъде спечелен голям турнир.