Новият голмайстор на Тотнъм Бренън Джонсън вече има повече голове през този сезон, отколкото вкара през целия минал. Освен това е на път да подобри и рекорд на легендата Хари Кейн. 

Вчера той откри резултата срещу Брайтън след подаване на Доминик Соланке, което означаваше, че вкарва в 6-и пореден сблъсък във всички състезания. 

Джонсън не успя да се зарадва напълно на случилото се, тъй като отборът му допусна поражение с 2:3, но въпреки това демонстрира отново отличната си форма. 

През цялата минала кампания той се разписа 5 пъти в 34 срещи, докато сега има 6 в 10 мача, като е вкарал 3 в първенството, 2 пъти в Лига Европа и веднъж за Купата на Лигата. 

Ако намери целта и в следващия мач на отбора срещу Уест Хям на 19 октомври, той ще подобри рекорда на Хари Кейн, който през 2019-а също отбеляза в 6 последователни сблъсъка на Шпорите. 

Купен за 47 милиона паунда през 2023-а и все още само на 23, Джонсън е в прекрасна форма, което накара Ангелос Постекоглу да постави Деян Кулушевски в средата на терена и така тимът да изглежда доста по-атакуващо настроен.