Вратарят на Евертън Джордън Пикфорд разкри, че е бил напълно  уверен къде Антъни Гордън ще изпълни дузпата, която той спаси и донесе 0:0 на Карамелите срещу Нюкасъл вчера. 

Стражът тръгна предварително наляво и отрази изстрела на съперника, като се превърна в герой за спечелената точка от Сините. 

„Гледах тенхия мач срещу Манчестър Сити, когато той вкара дузпата и би в другия ъгъл, където бе стрелял и предишното изпълнение, така че сега прецених, че ще стреля вляво и затова се хвърлих натам” обясни Пикфорд. 

„Не мисля, че Антъни изпълни перфектно и той ще бъде разочарован, тъй като топката ме удари по коляното, но в крайна сметка от мен се иска да спася и го направих. И двамата се опитахме да блъфираме и да се надхитрим и аз се справих по-добре. Доволен съм, защото това бе важен момент, който ни помогна да спечелим точка. След мача той ме попита защо съм се хвърлил наляво и аз му обясних” добави той. 

Обикновено Александър Исак бие дузпите за Свраките, но той не бе на линия в този мач, докато и другият традиционен изпълнител – Калъм Уилсън, продължава да лекува сериозна травма.