От английската Футболна Асоциация не са търсили Юрген Клоп за позицията на национален  селекционер, разкрива „Скай Спортс“ позовавайки се на свои източници. 

Бившият мениджър на Ливърпул бе считан за един от претендентите за поста на Гарет Саутгейт, заедно с Греъм Потър, Еди Хау и Томас Тухел. 

На този етап обаче, от ФА не са влезли в контакт с нито един от тях, въпреки че трима от изброените (без Еди Хау) са без работа. 

Новината увеличава шансовете на Лий Карсли да остане начело на Трите Лъва поне до световното първенство след 2 години, въпреки че първоначално се считаше, че ще поеме отбора временно. 

Под негово ръководство Англия постигна рутинни победи над Република Ирландия и Финландия през септември, но пък той си навлече гнева на медии и общественост, след като отказа да пее химна заради ирландските си корени и някои издания призоваха да бъде уволнен. 

На този етап от ФА твърдят, че са в процес на назначаване на нов селекционер на Англия, без да дават подробности как върви той, преговаряно ли е с някого и кои са вариантите за поста. Другата седмица, както и през ноември, англичаните имат по още 2 мача от Лигата на Нациите, като вероятно след това ще има някакво развитие по въпроса.