Eрик тен Хаг не спира да вярва, че Манчестър Юнайтед ще преодолее кризата и ще направи успешен сезон, въпреки трудното начало на кампанията. 

Загубата с 0:3 от Тотнъм в неделя пак увеличи натиска върху нидерландеца, под чието ръководство Червените дяволи са 13-и след първите 6 мача, печелейки само 2 от тях и реализирайки едва 5 гола. 

Сега предстоят трудни мачове срещу Порто и Астън Вила и натискът върху него може да се увеличи още преди паузата за международните мачове. 

„Това ще бъде успешен сезон  за нас. Нищо не е лесно, но няма нужда да се изпада в паника. Можем да решим проблемите си и ще го направим“ заяви Тен Хаг пред „Скай Спортс“ и не мисли какво ще стане, ако предстоящите два мача не завършат добре. 

„Не мисля за това и не съм притеснен. Създадохме единност през лятото заедно с ръководството и всички гледаме в една посока. Стратегията ни е да наложим млади играчи и това е преходен период. В последните 6 сезона през май неизменно печеля отличия, така че целта сега е същата“ добави наставникът. 

„Ако загубиш вярата си губиш всичко. Затова трябва да продължим по план. От дълго време периодът е преходен в клуба и още когато дойдох знаех, че това трябва да се промени. Трябваше да заменим по-възрастните играчи с по-млади и да въведем нова култура, а за това е необходимо  време. В същото време обаче, трябва и да побеждаваш, а през последните 2 години ние показахме, че можем да правим това. В кариерата си съм доказал, че винаги печеля и не случайно имам 8 трофея в последните 6 сезона“ каза още Тен Хаг. 

„Когато играчите не се представят добре, значи не съм си свършил работата, но трябва заедно да се борим, за да се измъкнем от това. Момчетата имат дух и не се предават дори и след разочарованията. Те искат да се борят за себе си и за феновете и са наясно, че всички сме заедно в това“ обяви специалистът.