Арсенал показа ефективен футбол, за да удари без голямо напрежение Пари Сен Жермен с 2:0 в мач от Шампионската лига на своя „Емиратс“. 

Лондончани отново демонстрираха, че знаят как да почелят и вкараха двата си гола още до почивката, а имаха и още ситуации, въпреки че съперникът им владееше повече топката, но не успя да създаде достатъчно добри ситуации. 

Хората на Микел Артета имат 4 точки, след равенството с Аталанта преди 2 седмици, докато парижани остават с 3, но до края остава да се изиграят още доста мачове. 

В състава на домакините нямаше промени от победата над Лестър в събота, но новината бе свързана с присъствието на Микел Мерино на пейката. Испанецът получи травма в рамото преди началото на сезона, но вече е възстановен и скоро се очаква да бъде и на терена. Френският тим пък бе със средна възраст от 23 години. 

В началото Мартинели и Тросар пострадаха при два по-сериозни сблъсъка, но успяха да продължат. В 9-ата минута Сака прати топката малко над гредата. Парижани бяха добре подредени, нов 20-ата минута Артилеристите ги наказаха. 

Тросар получи възможност да напредне с топка в краката, след което центрира отлично през вратата, където Донарума закъсня с излизането, Хаверц го изпревари и отклони с глава в мрежата за 1:0. 

Гостите отговориха с взаимодействие между Баркола и Нуно Мендеш, чийто удар с левия крак срещна гредата. Последва пробив на Хакими и удар в близкия ъгъл, но Рая бе на точното място и се намеси. 

Това се оказа важно, защото в 35-ата минута Арсенал удвои аванса си. Домакините спечелиха свободен удар отдясно, а съперникът им сякаш очакваше високо центриране. Вместо това Сака прати топката ниско и остро към близкия ъгъл, където Мартинели и Партей опитаха да я докоснат, но не успяха, но пък така заблудиха Донарума, който бе преодолян за втори път. 

До почивката ПСЖ се опита да върне един гол, но Давид Рая бе солиден всеки път, когато трябваше, така че паузата дойде при солиден аванс за Арсенал. 

След почивката инициативата бе повече при французите, но в 52-ата минута Мартинели накара Донарума да се намесва след удар от въздуха. Последва и удар на Хаверц, с който вратарят на ПСЖ се справи. Артилеристите оставаха по-опасни. 

В 64-ата минута дойде време и за дебюта на Микел Мерино за домакините. Малко след това интригата бе на път да се върне, но след като Лий засече едно центриране от корнер, топката се отби от  напречната греда. Последва опасен удар отдалеч, с който Рая се справи. Гостите определено натиснаха. 

Арсенал обаче запази спокойствие и Мартинели накара Донарума да прави ново спасяване. След това Калафиори и Фабиан Руис се сдърпаха и бяха успокоени с по един жълт картон. Последва игра с ръка на Калафиори след отклоняване от негов съотборник и сравнително отблизо, така че дузпа за ПСЖ не последва. 

Минути преди края Маркиньос засече топката с глава, но притиснат от съперник я прати над целта. В последните минути гостите пак поискаха дузпа и ВАР прегледа ситуацията, но Коло Мауни падна твърде лесно и така Арсенал спечели с 2:0. 

Арсенал – ПСЖ    2:0

1:0    Хаверц 20 2:0    Сака 35

Арсенал: Рая, Тимбер (46 Кивьор), Салиба, Габриел, Калафиори, Партей (64 Мерино), Райс, Мартинели, Сака (91 Люис-Скели), Тросар (74 Жезус), Хаверц ПСЖ: Донарума, Нуно Мендеш, Пачо, Маркиньос, Хакими, Невеш, Витиня (64 Фабиан Руис), Заир-Емери, Барсола, Лий, Дуе (64 Коло Муани)