Защитникът на Арсенал Габриел Магаляеш се закани на Манчестър Сити и обяви, че лондончани чака с нетърпение втория мач за сезона, вече на техния стадион. 

В неделя двата тима изиграха здраво дерби, с много нерви, спорни моменти и драма за крайното 2:2 и това бе поредната глава от съперничеството помежду им от последните сезони. 

След края на мача играчите едва не се сбиха, като псувните и ругатните бяха най-малкото, с което всичко се размина. Арсенал бе най-големият съперник на Сити в предишните два сезона и сега амбициите на тима са да спрат най-после серията на съперника от 4 поредни титли. 

„Дори не съм разбрал, че Холанд е хвърлил топката по мен. Нормално е. Те бяха щастливи, след като вкараха в последната минута и избегнаха загубата. Надяваха се да спечелят, но ние устояхме по страхотен начин“ заяви бразилецът, който вкара с глава да 2:1. 

„Това бе голяма битка, дори война, така че е нормално да има провокации. Това е част от играта. Сега обаче този мач приключи и ние ги чакаме на нашия стадион. Тогава също ще има фойерверки“ добави бранителят.